lördag 10 december 2011

Manchester United, det obalanserade laget!

Dubbel utslagning i Manchester under veckan. Varken City eller United gick vidare till någon åttondel i Champions League. City gjorde vad de kunde och hemmaslog imponerande Bayern München, men det räckte föga när Napoli planenligt vann i Spanien. United däremot var uddlösa och aldrig riktigt nära. Giggs har nog gjort sitt och Rooney ser väldigt trubbig ut. Vidic skadad, en skada som håller honom borta hela säsongen, ett oerhört tungt besked då Vidic är ryggraden i hela försvarslinjen. En osäker och tafatt De Gea, ja United var som allra sämst, när de skulle vara som allra bäst. Nu blir det Europa League för båda lagen. En turnering där City är klart bäst rustade. I United finns följande frågetecken som måste täppas till om det ska bli någon titel överhuvudtaget:

1. Målvaktsposten. Lindegaard eller De Gea? Eller ingen av dem? Bristen på rutin har kostat många viktiga mål och poäng.

2. Backlinjen. Ingen Vidic på hela säsongen, vilket är ett oerhört bakslag. Bröderna Da Silva på skadelistan. Orutinerade Jones och Smalling, trötte Ferdinand...

3. Centralmittfältet. Det finns ingen "playmaker", Cleverly skadad, likaså Andersson (som förvisso ändå inte håller den klassen som behövs). Finns en lång lista över spelare som skulle kunna värvas in här, såsom Martinez, Sneijder, Modric mfl.

4. Wayne Rooney. Har efter en stark start haft en mindre bra säsong, dels för att han fått agera centralmittfältare. Det finns fler spelare här med som inte heller kommit upp i normal standard såsom Nani och Valencia. Valencia har dock inte fått speciellt mycket speltid och levererat helt okej då han fått förtroende.

Nej det ser mörkt ut i Manchester United i år. Fergusson har stött på patrull i sitt lagbygge. Jag blir förvånad om det överhuvudtaget blir någon titel i år. Lagets samtliga delar (inräknat med skador) är helt enkelt inte tillräckligt bra för att slåss på den absoluta toppen.

Författat av: Mattias Sundqvist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar