lördag 14 september 2013

Intressant Premier League lördag som innehöll många olika ingredienser!

Det har varit en fullspäckad och innehållsrik Premier League lördag. David Moyes och United har återigen stått som vinnare. Mezut Özil har debuterat, en islänning har gjort två fina mål och frälst Spurs, Chelsea och Manchester City har tappat mark i toppen.

Lördagens fotboll sparkades igång 13.45 med Manchester United hemma mot nykomligen Crystal Palace. En säker 2-0 vinst för de röda och debut för Fellaini som fick spela cirka 30 minuter och såg komfortabel ut i sin tilltänkta roll som central motor på mittfältet. Det blev för mig väldigt tydlig att Fellaini är en smart spelare och man verkligen ser hur han söker sig runt på planen i jakt efter att komma in i rätt position för att kunna inverka i spelet. Dessutom har han fina fötter och ett starkt huvudspel och kommer trots min tidigare skeptisism att bli viktig för oss i år. Man blev sugen på att köpa en Fellainiperuk och åka över till Old Trafford och sätta sig mitt i havet på Old Trafford. Spelet lämnar dock fortfarande en del övrigt att önska och det känns bitvis väldigt statiskt för United. Båda målen görs på fasta situationer (straff och frispark). Tre poäng är dock tre poäng och jag tror att det kommer att se bättre ut allteftersom. Glädjeämnen fanns dock och ett av dessa var en ung intressant spelare som fick chansen sista tredjedelen av matchen, Adnan Januzaj. En 18-årig vänsterytter som verkar ha gott självförtroende och gillar att utmana. Hans ambition gav även belöning i form av den frisparken som resulterade i 2-0.

De senare matcherna bjöd på Tottenhamseger hemma mot Norwich med 2-0 efter två mål av islänningen och mittfältaren Sigurdsson, som måste vara blyviktig för "Lagerbäcks" Island. Två 1-1 matcher mellan Fulham- West Brom och Hull- Cardiff, efter sen kvittering av West Brom. City gick mållösa i mötet mot Stoke, en match där Stoke enligt uppgifter från Viasat ska ha varit närmast segern.

En debuterande Özil förgyllde Arsenals spel tillsammans med en formstark och bombsäker Ramsey som smällde in två kassar vilket gav "The Gunners" en säker 3-1 seger borta mot Sunderland. Arsenal ser intressanta ut. Speciellt på mittfältet med namn som Arteta, Cazorla, Özil, Ramsey, Wilshere och Walcott. I lagets andra lagdelar finns det dock en del och brister man kan peka på. Försvaret darrar fortfarande och Koscielny är ingen försvarare för ett tänkt topplag, han drar idag på sig sin andra straff för säsongen. I anfallet finns en Giroud i bra form som tyvärr linkade av planen i slutet av matchen (tveksamt om det var så allvarligt) och med Podolski redan långtidsskadad så klarar Arsenal inte av fler avbräck på spetsanfallare.

Kvällens knall i den sena matchen stod Everton för som med hårt arbete, fina fötter på ytterbackar och hjärta lyckades kämpa ner Morinhos Chelsea och vinna med 1-0, efter mål av födelsedagsbarnet Naismith. Mourinho såg väldigt trött ut. Något jag tycker han har gjort under alla inledande matcher för Chelsea och jag spekulerar i om att tiden i Real Madrid fortfarande sitter i honom, en tid som bjöd "The special one" på många påfrestningar.

Premier League känns intressantare och hetare men även mer oviss än tidigare år. Det känns som att toppen är bredare och att det finns många nya talanger att hålla ögonen på. VM- kval och mästerskap i all ära, men det finns inget som går upp emot sprakande ligafotboll!

/Skriven av Mattias Sundqvist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar