söndag 23 november 2014

Intressant omgång i Premier League!

Full omgång i engelska högstaligan som i morgon kompletteras med det sena måndagsmötet mellan Aston Villa och Southampton. Helgens matcher bjöd på flera intressanta och kanske smått överraskade resultat, andra mer självklara.

Under lördagen fick vi se ett vilt kämpande United som kunde, efter mycket hjärta, själ och ett bländande målvaktsspel ta med sig alla poängen från Emirates mot Arsenal. Ett Arsenal, som ändå får ses som något av ett favoritlag för United att möta på senare år. Matchen i sig var underhållande, fartfylld och svängig. Arsenal hade det mesta av spelet men skapade inte överdrivet mycket målchanser, dock ett par klara. De Gea var för dagen omutlig i Unitedmålet och fick endast kapitulera till Girouds 1-2 kanon! Ett United som i och med segern för första gången på ett tag tar sig upp på en fjärdeplats som i nuläget innebär europaspel/europakval. Ett klart fall framåt.

City kunde till slut betvinga Swansea efter mål av Toure. Citys spel hackar fortsatt och har en tuff uppgift mot Bayern i Champions League i veckan. På Stamford Bridge var det däremot inget snack om saken, och hade det inte varit för en storspelande Ben Foster i West Bromwichmålet så hade siffrorna blivit klart mycket större än 2-0. Mål av Costa, Hazard och en tidig utvisning för Yacob i West Brom betydde att allt efter matchminut trettio bara kan betraktas som en transportsträcka. Chelsea såg precis så där självklara och extremt kontrollerande ut som bara Chelsea under Mourinho kan göra.

Idag (söndag) fick vi se ett Liverpool som återigen föll igenom, denna gång mot Crystal Palace borta. Det började bra när Lambert gjorde 1-0 efter bara två minuters spel! CP kämpade sig dock in i matchen och kunde mycket tack vare Bolassi och Jedinak till slut titulera sig segrare efter en imponerande uppvisning i hjärta och inställning. I kvällens sista match mellan Hull och Tottenham fick det senare nämnda laget med sig alla tre poäng efter en felaktig utvisning och en del flyt. En viktig seger för Tottenham i vilket fall eftersom den gjorde att man inte halkade allt för långt ner i tabellen.

Konstateringar från helgens omgång är följande:

  • Kan United behålla inställningen är de återigen att räkna med.
  • Chelsea kommer med största sannolikhet vinna PL i år.
  • Liverpool blir nog inte bättre än ett mittenlag denna säsong.
  • Tottenham är helt utan riktlinjer och styrning och kommer fortsätta att tappa poäng här och där. Man har tur idag.
  • Striden kring både 3-4:e platsen och vid nedflyttningsstrecket kommer bli riktigt jämn i år.
  • Crystal Palace är på väg uppåt.

/Mattias Sundqvist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar