söndag 20 november 2011

Bara sport, bara sport, bara sport hela helgen lång!

Igår var det fullspäckat med matcher i de största ligorna efter landslagsuppehållet. Vad sägs om Manchester City- Newcastle eller kanske Valencia- Real Madrid? Toppa det hela med lite NHL, Serie A och elitserien i hockey för den som är sugen. Jag hade nedan tänkt redovisa lite för de matcher jag följt:

Norwich- Arsenal, slutresultat 1-2. En väldigt rolig, intressant och underhållande match mellan två relativt formstarka lag. Mertesacker hade en hel del problem i Arsenals backlinje och strulade vid ledningsmålet för Norwich. Två andra anmärkningsvärda saker är hur trygg och stabil Vermaelen är samt i vilken superform Van Persie är i. 10 mål på 5 matcher och verkligen allt i anfallsväg går via Van Persie. Frågan är om Van Persie någonsin varit en så här lysande stjärna förut. För tillfället europas bästa anfallare. Chippen vid ledningsmålet ger gåshud.

Manchester City- Newcastle. Det var nog många tillsammans med mig som hoppades på att Newcastle skulle göra det svårt för de suveräna serieledarna. Spänningen höll en knapp halvlek resten, var bara en transportsträcka. Stabil och trygg seger med 3-1 efter inte mindre än två straffmål.

Swansea- Manchester United. Det verkar som att United efter återkomsten av Vidic har gått "back to basic". Ett tryggt och urstarkt försvarspel är grunden nu precis som den framgångsrika säsongen 2007-2008. Det sprudlar inte, men det vinns. Vi har nu två raka 1-0 segrar. Dessutom är nollan intakt sen debacklet mot City.

Fiorentina- Milan (0-0). Sett över 90 minuter så var Milan de klart bättre laget men hade väldigt svårt att skapa riktigt farliga målchanser. Zlatan jagade mål nummer hundra i Serie A men får nog jaga ett tag till. Det blir lite farligare när Pato gör ett inhopp i 70:e minuten. Flera viktiga räddningar av Fiorentinamålvakten håller kvar Fiorentina i matchen. Men toppmöten i Serie A slutar som så ofta, mållöst.

Valencia- Real Madrid (2-3). Spanienexperten Christoffer Kviborg lovade både Madridvinst och över 3.5 mål. Ett stort löfte som inte alls såg ut att hållas. Men efter en magisk avslutning som hade det mesta så kunde Real fortsätta med en serieledning där Barcelona är 3 poäng bakom. I ärlighetens namn så borde nog Valencia haft en straff i slutminutrarna efter handsen på Higuain. Nu blev det dock inte så och fantomtränaren Mourinho får fortsätta att rida på säsongens framgångar i Madrid.

Montreal Canadiens- New york rangers (4-0). Rangers som hade tänkt utöka sin otroliga svit ytterligare stötte på patrull. En läckande Martin Biron i målet och ett helt oinspirerat Rangers blev en mumsbit för ett ohyggligt försvarsstarkt Montreal.

Missa nu inte Chelsea- Liverpool klockan 17.00!

Författat av: Mattias Sundqvist