söndag 12 februari 2012

Händelserik vecka i NHL

Det har nu blivit dags för en gästbloggare att göra entré här hos oss på Sportgeniet. Min (Markus) och Mattias vän från tiden i Umeå, Staffan, ger här sitt första bidrag till bloggen. Men först lite info om vår nye skribent.

Namn: Staffan Berglund
Född: 1989
Bor: Umeå
Civilstånd: Singel
Sysselsättning: Studerar Civilekonomi, Inriktning Handel och Logistik
Favoritlag: Timrå IK, Gif Sundsvall
Intressen: Hockey, Fotboll, Skidor, både att utöva och titta på

Veckan som gått har varit händelserik borta i NHL sett ur ett svenskt perspektiv, där bland annat en av de största svenska spelarna fått sin tröja upphängd i ett av original six lagen. Jag pratar givetvis om Mats Sundin som spelade 13 säsonger i det anrika laget Toronto Maple Leafs och var lagkapten för laget 10 av de säsongerna. Han är även den spelare som gjort flest poäng för Toronto. Under den ceremoni som var för Sudden blev han avbruten av jubel ett flertal gånger. ”The ceremonial drop” skedde mellan Torontos kapten Dion Phaneuf och Montrealspelare och förre detta lagkamraten med Sudden, Tomas Kaberle . I Montreal har en av deras stora stjärnor äntligen fått fira att göra mål igen, Scott Gomez, som också är en av Montreal bäst betalda spelare. Han har dock haft lite problem med målskyttet det senaste året och hade inte gjort ett mål på ett år och fem dagar när han till slut lyckades få in en puck i torsdags.

En annan svensk som har hyllats den här helgen är Kenny Jönsson, som blev vald till 2000-talets första decenniums bästa spelare i New York Islanders och invald i klubbens Hall of Fame, efter att representerat klubben mellan 1995 och 2004. För att sedan vända hem och representera Rögle igen. Tomas Holmstöm bör också gratuleras efter att ha gjort sin 1000e match för Detroit i veckan. Det här av en kille som gick som nummer 257 i NHL draften 1994 och inte gick det första året han kunde draftas utan fick vänta några år. Hans något mer rutinerade lagkamrat och landsman Nicklas Lidström har nu spelat näst mest matcher för Detroit genom alla tider och hamnat på topp tio listan över flest spelade matcher i NHL med sina 1549 matcher. Gällande poäng har även andra intressanta saker hänt i helgen där Edmontons Sam Gagner är den första spelare på 23 år som har gjort 8 poäng i en match. Han blev den 12:e spelaren i NHL:s historia att lyckas med den bedriften.

Författat av: Staffan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar