söndag 12 februari 2012

I skuggan av...

allt hat som i dagarna målas upp inom media, där som vanligt nyanserade åsikter målas upp som fakta, och där Suarez har fått stämpeln som djävulen själv, spelades det, tro det eller ej, även en del fotboll. För så här är det, oavsett vilka händelser som sker och vad som än sägs och utspelar sig kring fotbollen så är det fortfarande världens största sport. Och i den sporten så är Suarez och Evra ytterst duktiga spelare. Likt Zlatan, Cassano, Terry, Barton med många fler så har de dock ett humör som många anser inte hör hemma på fotbollsplan. På samma gång vore väl sporten mindre intressant om inte vissa individer sticker ut, på gott eller ont. För att citera Emil i Lönneberga, om pigan Lina: "Jag varken tycker om henne eller inte". Nu lämnar denna blogg en värld av hat och låter skvallerpressen som Aftonbladet (och de engelska tidningar de härmar) ta hand om att sprida mer hat, rasism och rädsla i världen. Denna blogg koncentrerar sig istället på fotbollen.
Matchen mellan de gamla rivalerna United - Liverpool skulle ju nämligen avgöras på planen. Efter en hyfsat jämn första halvlek där gästerna höll i taktpinnen men inte lyckades skapa något större av intresse. Passningsspelet för Liverpool håller mycket kvar att önska och man får bara hoppas att de med ansvar i klubben också ser detta. United däremot visar gång på gång prov på riktigt bra passningsspel och effektivitet i avslut. Under helgen var och är det ytterst många intressanta matcher där bland annat Harry Redknapp inte verkar ha berörts märkvärt av den lediga Englandsposten, utan där hans lag istället totalt manglade högflygande Newcastle till ett dammkorn. 5-0 skrevs siffrorna till slut och Londonlaget kommer att sälja sig dyrt i kampen om en Champions League plats i år. Gunners tog välbehövliga poäng i matchen mot Sunderland där Henry återigen frälste kanonerna. I bottenmötena visa Yakubu återigen att han är en striker av klass men Rovers tappade ändå en 3-0 ledning till 3-2, vilket skvallrar om problem. Mark Hughes sågs som en stor frälsare när han kom till QPR, men nu är man under kvalstrecket igen. Fler matcher spelades men mest intressant måste ändå vara Toffees vinst mot Chelsea, där Pienaar var tillbaka i Liverpool-laget och gjorde en grym insats vid första målet. I Tottenham fick han inte riktigt chansen, vilket kan förklaras med att Spurs hade en enormt stor trupp där många bra spelare petas, men i Everton går denna ivriga Sydafrikan alltså in direkt och spelar med stort självförtroende.
Idag i engelsk fotboll vill WBA och Wolves båda klättra upp till en mer säker plats i ligan, där framför allt vargarna ligger mest illa till. I den andra matchen är det City som kommer att ha all press på sig för att inte bli bortdribblade av lokalrivalerna i kampen om ligaguldet, och räkna med att Villa får det hett om öronen.

Och sen en sista sak. Är du möjligtvis intresserad av att börja med sportbloggande? Hör då gärna av dig då bloggen har som ambition att växa! Skriv ett inlägg om vem du är, ange mail, och vilket område i sportvärlden som du har mest koll på, så hör vi av oss!

Författat av: Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar