tisdag 14 februari 2012

Nu lägger vi ner Evra och Suarez röran!

Ovanstående var vad som präglade helgens fotboll. Det var inte vad som hände på plan utan hela saken runtom som speglade mötet mellan de två anrika klubbarna Manchester United och Liverpool på lördagsförmiddagen. Att det spelades rätt hyfsad fotboll och att United såg väldigt stabila och passningssäkra ut fick inget utrymme utan allt ljus hamnade på Suarez.

Jag tycker det här är överspelat nu, det är tramsigt att ständigt elda på brasan med allt man kan få tag i. I mina ögon (och jag är ändå Unitedsupporter) så är Evra och Suarez lika goda kålsupare, ja Evra kanske till och med är en större kålsupare för han vet mycket väl vad han gör till skillnad från Suarez. Suarez problem är helt enkelt att han är korkad och lättprovocerad. Evra vet mycket väl vilka strängar han skall spela på för att få Suarez ur balans och efter den uteblivna handskakningen så kom flera provokationer från unitedspelaren som liverpoolspelaren tände på, samt manipulerades åt precis det håll Evra ville.

Att Evra är kapten är för mig en gåta. En kapten ska föregå med gott exempel, ha bra kommunikation mot domaren och vara en av de mer framträdande spelarna i laget. I mina ögon uppfyller inte Evra någon utav dessa kriterier, någon ledare är han inte heller.

Det är också beklageligt att FA inte kan agera sakligt utan bara är intresserade av att statuera exempel. För studerar man de bevis som fanns i samband med Suarez avstängning så är de inga som hade fällt någon i en civilrättslig domstol inte. Något som är positivt dock är att det inte verkar bli någon ytterligare avstängning efter helgens möte, och nu är det god tid att lägga ner häxjakten och mobbningen på Suarez. Han må inte vara den mest klipska människan i världen men en fullgod fotbollsspelare och ska nu få chansen att visa sin potential utan att han hela tiden behöva tryckas ner. Det är dags att sätta fotbollen i första rummet och inte sparka på någon som ligger.

/Författat av Mattias Sundqvist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar