onsdag 25 januari 2012

Tunga möten!

Handboll och hockey har varit de senaste inläggens tema, men nu är det åter igen dags för ett inlägg om fotboll. Helgen som precis passerade bjöd på bland annat  Manchester City - Tottenham samt Arsenal - Manchester United. Uppstickarnas match mellan de förra och etablerad rivalitet mellan de senare. En sak av intresse är hur dessa matcher inte längre ses som en verbal mellan managers utan snarare hur insatserna på plan får avgöra kampen. Wenger och Ferguson har lugnat ner sig på senare år, kanske som ett resultat av att Mourinho tog för mycket plats i rampljuset och såg till att vara den aktör som flest managers skulle reta sig på. Samma sak kan dock inte sägas när Liverpool och Manchester United möts, då Ferguson alltid ger sig in i diskussioner, oavsett vem som nu lyckats hålla motsvarande position hos Pool. Detta hör till, och vore tråkigt om den rivaliteten försvann även där.

För att återgå till matcherna då så blev man inte besviken, förutom på Wengers knepiga byte i den matchen. City - Spurs bjöd upp på en händelserik match där de båda lagen inte riktigt visste vem som skulle ta hand om taktpinnen. Scott Parker visar sig vara ett riktigt bra köp av Redknapp men framför honom stod Bale, Van der Vaart och Modric och kunde inte bestämma vem som skulle leda. "Analytikerna" i studion menade att Bale med sin fria roll störde Modric och Van der Vaart, men är de verkligen så simpla i sitt spel att de själva inte kan nyttja fria positioner? Verkar uppenbarligen konstigt, och Spurs föll till slut efter en riktigt klantig kapning av King i slutminuten. Kaxige Balotelli satte enkelt straffen, som ett tydligt besked mot Defoe som sekvensen innan inte haft nerver nog att enkelt rulla in bollen i öppet mål. Senare på dagen missade Gunners återigen chansen att ta en seger mot storebror, där van Persie hade alla möjligheter att göra fler än ett. Men Ferguson skulle inte varit Ferguson om han inte lyckats att ta den segern också. Det är ingen kris i United, oavsett snack som har pågått, för där finns något som många andra klubbar saknar; en självgående maskin där det egentligen inte spelar så stor roll vilka delar maskinen består av. Alla vet vad som ska göras, och detta visar på betydelsen att hålla kvar en manager en längre period och låta denne utveckla hela organisationen. Det är bara att gratulera till en lyckad idé, där Wenger är den manager som närmast har tillåtits bygga, men där resultaten har uteblivit för att etablera en liknande maskin.

Idag, onsdag är det dags för återigen ett stormöte, mellan Liverpool och City. Pool har 1-0 från bortaplan och om man inte låtsas att man möter ett lag av mycket sämre status, bör man kunna ta sig hela vägen till final. Det är dags för en utökning av pokaler hos Liverpool!

Författat av: Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar