söndag 1 januari 2012

Knepiga resultat, gedigna skadelistor och oslagna rekord!

Nyårsaftons Premier League fotboll innehöll en hel del överaskningar. Efter att Liverpool imponerande hade besegrat Newcastle på fredagskvällen, mycket tack vare en pigg Bellamy, så var det planenligt dags för fotboll på Nyårsafton. På grund av den tuffa matchningen i ligan under jul och nyårshelgen så sattes många lag på prov, allra tydligast topplagen Chelsea, United och Tottenham men för all del också Arsenal.

Förluster både i United och Chelsea lägrena. Arsenal klarade sig undan med blotta förskräckelsen, samtidigt som Tottenham bara nådde oavgjort borta mot ett visserligen svårspelat Swansea. United hade inför matchen mot bottenlaget Blackburn inte mindre än tolv personer på skadelistan, därför rockader i backlinjen och mittfältet blev nödvändiga. Ett trögflytande mittfält, en klumpig anfallare, en tveksam domarinsats och ett mycket osäkert försvar med De Gea i spetsen var bidragande orsaker till förlusten. Jag är säker på att det definitivt inte var så här Fergusson ville fira sin 70-årsdag.

Något målrekord för Van Persie blev det inte heller. Holländaren stannade på 35 baljor och blev därför ett kort bakom Shearer på 36 mål under en säsong. Van Persie hade ett ruskigt målsnitt under framförallt november månad, något som tyvärr inte höll i sig December. Nostalgiska Newcastle supportrar jublar lite i smyg samtidigt som Van Persie säkert grämer sig...

/Författat av Mattias Sundqvist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar