fredag 14 oktober 2011

Klassiskt tungviktsmöte

United
Rooney i blåsväder och en Cleverley fortsatt skadad. Förutsättningarna ser på förhand lite småknackiga ut för United. Vidic är på väg tillbaka efter att ha spelat med Serbien i veckan, men det är oklart om han kommer vara tillräckligt matchtränad för att få delta i morgon. Försvaret kommer dock vara mer eller mindre intakt eftersom Smalling är fullt återställd. På pappret har United både ett starkare och mer samspelt lag. Bortaplan oroar dock. Det är ingen lätt uppgift att komma till Anfield och vinna på beställning. Tändvätskan borde vara optimal i Liverpool som startat ett nytt lagbygge men även har revansch att utkräva efter att United gått om i antalet vunna ligatitlar. Under landslagsuppehållet har det varit flertalet tråkiga besked för unitedspelarna Vidic, Fletcher och Evans, där spelarnas respektive landslag missat EM-slutspel. Detta kan i bästa fall fungera som en tändvätska och man får hoppas att vi ser spår av revanschlust bland dessa spelare och Rooney i morgon.

Det är svårt att tippa startelva för ”The devils” men jag tror att uppställningen liknar denna:

De Gea
Jones- Ferdinand- Smalling- Evra
Young- Andersson- Fletcher- Nani
Rooney
Hernandez

Fergusson sparar troligtvis Vidic då han inte är fullt matchtränad. Varnar dock för att han kan välja en 4-5-1 uppställning med Rooney ensam på topp och hårt arbetande Park och Valencia på kanterna samt stoppa in Carrick centralt i mitten. Det är en uppställning Fergusson brukar välja när han speciellt vill vinna mittfältskampen. En annan möjlighet är att Evans startar i mittlåset istället för Ferdinand som inte riktigt gått att känna igen på senare tid.
Ska jag ge mig på ett tipp så tror jag på 1-1. Liverpool borta är ingen lätt match och kryss verkar troligt på förhand.

Andra matcher att hålla ögonen på:
Förutom Liverpool- United tycker jag Newcastle hemma mot Tottenham är den intressantaste matchen även ifall det finns annat smågodis i form av Levante- Malaga och Lazio- Roma. Det här blir den första matchen med rejält motstånd för de svartvita. Kommer de att behålla den imponerande förlustfria sviten eller tar det stopp här? Samtidigt behöver Tottenham vinna för att inte halka alldeles för långt efter lagen kring fjärdeplatsen.


Författat av: Mattias Sundqvist

Liverpool
Liverpool FC får besök denna lördag i sin anrika arena Anfield av ett annat lag från öarna, ett rätt hyfsat lag. Soran Ismail, komiker samt Liverpoolsupporter är inte direkt optimistisk utan anser att vi för tillfället inte är det bästa laget av de två som ska mötas. Även om United har ett starkt facit i ligan så här långt så är ändå Liverpool ett av de lag som absolut har chans att rubba dem, och att matchen utspelas på Anfield ger oss en fördel. Gällande statistik hänvisar jag till supporterklubben som har full koll. En kul notis är att ungdomslagen möttes idag och Liverpool vann med 2-1. Svensken Kristoffer Peterson startade och spelade 90 minuter, men blev utbytt på övertid.

Liverpool har en helt skadefri trupp, vilket leder till lite bekymmer för "King Kenny" som nu har en hel del tuffa val att göra i backlinjen. Därför blir det också svårare att spekulera i vilken elva som kommer starta, men jag tror den blir följande:

Reina (mv) – given, finns inget alternativ, väldigt trygg sista utpost.

Johnson (hb) – rutinerad, har en del att bevisa men har spelat på hög nivå och vet vad som gäller. Gillar att följa med i anfallen och har förmågan att utmana samt slå vettiga inlägg.
Enrique (vb) – en värvning jag var tveksam till, men jisses vad den här offensiva ytterbacken dominerar sin korridor. Är stark, snabb, bra på inlägg och har oerhörd arbetskapacitet
Skrtel (mb) – går naturligtvis att sätta Coates eller Agger här istället, som båda egentligen är bättre på allt, men Skrtel är inspelad i backlinjen.
Carragher (mb) – en kämpe som offrar allt för sin klubb, börjar bli till åren och ska så småningom plockas av, men är en lojal spelare som aldrig ger upp.

Lucas (cm) – har utvecklats till en startman, en spelare som jag varit negativ till då han tidigare slarvat bort många passningar. Nu mer positionssäker och bättre på att hantera bollen.
Gerrard (cm) – kapten, hjärtat i maskineriet med mål att krossa rivalerna. Bra på allt, och likt "Carra" ger han aldrig upp.
Kuyt (ym) – om jag tidigare skrivit om spelare som inte ger upp kan man likna Kuyt vid en duracellkanin, otroligt viktig för sin kämparinsats och är vass på returer samt skjuter bra.
Downing (ym) – också given i min elva, med lagets bästa inlägg är han ett viktigt vapen framåt. Bra skott.

Suarez (af) – målfarlig och teknisk irrationell anfallare som har väldigt bra blick för spelet. Kan överraska trots att han spelar med små medel, smart spelare.
Carroll (af) –  Carroll är stor, tung, målfarlig och en viktig pjäs i luftspelet.

Denna match kommer troligtvis ha högt tempo med hårda kamper över hela planen. United är inte direkt ofarliga och det gäller att visa hjärta för klubben och inte bli för griniga på plan. Liverpool behöver hålla hög press mot Uniteds backar för att göra dem osäkra vid speluppbyggnadsfasen och med både Carroll och Suarez på plan kommer de att ha fullt upp. Jag tror på hemmaseger men att United lyckas spräcka nollan. 2-1 är mitt tips.

Annat intressant i helgen
Jag är en av dem som tycker det är intressant att följa Sven-Göran Erikssons tränarkarriär, nuförtiden i Leicester. Klubben går för avancemang och har häng på topp-positionerna. Birmingham, nedflyttade till Championship inför denna säsongen, står för motståndet. Annars håller jag med Mattias om matchen Newcastle – Tottenham. Två lag i bra form som vill hänga kvar i toppen när slutspurten närmar sig. I Italien får AC Milan besök av Palermo, där gästerna går bäst i ligan. Zlatan och kompani har en del att bevisa och matchen kan bli riktigt sevärd. När detta inlägg publiceras går dessutom ett intressant möte  i tyska ligan på Eurosport 2 mellan Werder Bremen (3a) och Dortmund (6a).

Författad av: Markus Hagnestål

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar